Скидається на те, що загарбники будь-що намагаються зірвати тут навчальний процес, використовуючи звичні для них варварські методи. Так, в обласному центрі вони повністю зайняли приміщення Херсонської державної морської академії, вигнавши звідти працівників та вивісивши свій триколор. У селі Максим Горький Бериславського району обстрілами зруйнували місцеву школу. У селищі Борозенському викрали автобус, яким підвозили на уроки малечу з навколишніх сіл. 

А в селищі Білозерка гімназія № 1 взагалі стала для озброєних чужинців справжньою штаб-квартирою. Тут «денацифікатори» на подвір’ї і техніку ремонтують, і випрану білизну вивішують. У гімназичній їдальні зайди, відповідно, харчуються, причому їжу готують на багаттях, що їх розпалюють…партами з класів. Хоча російських військ сюди посунуло стільки, що гімназії їм не вистачило. І залога блокпосту на виїзді з населеного пункту зайняла…шашличну «Біла акація». Місцеві з цього приводу сумно жартують: певно, військові злочинці квапляться заздалегідь відчути себе у ролі шашлику. Аби на передовій вже грамотно й зі смаком підсмажитися разом зі своїми спаленими танками й бронетранспортерами.

А от щодо мирних жителів окупованого краю, то їм геть не до шашликів – був би ковток чистої води. Адже її тепер багатьом гостро не вистачає. За даними Херсонської райдержадміністрації, оприлюдненими на сайті міськради 20 квітня, у межах тільки цього району 40 870 місцевих жителів позбавлені світла та води – через посічені уламками дроти та знищені вибухами трансформаторні підстанції припинилася подача електроенергії. А разом з нею зупинилися насоси артезіанських свердловин.

Херсон.