У найбільших містах регіону – Полтаві, Кременчуці, Лубнах, Миргороді та, можливо, Горішніх Плавнях – споруджуватимуть житло для тимчасово переміщених осіб. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

За його словами, прискореними темпами будуватимуть окремі капітальні будинки на 3-4 поверхи, щоб здати їх в експлуатацію вже цього року. «Кошти надаватимуть військовій адміністрації, яка стане замовником, – зазначив керівник ОВА. – Це будуть гроші виключно з державного бюджету».

Загалом у такий спосіб планується звести будинки орієнтовно на дві тисячі квартир. Категорії вимушених переселенців, яким таке житло надаватимуть першочергово, визначатимуть після початку будівництва. При цьому, за інформацією Дмитра Луніна, квартири стануть власністю військово-цивільних адміністрацій. Люди житимуть у них доти, доки в населених пунктах, звідки вони приїхали на Полтавщину, не відремонтують їхні пошкоджені помешкання або не збудують нові замість повністю зруйнованих.

Крім того, обласна військова адміністрація планує викупити майже 500 квартир у вже споруджених будинках. Їх також надаватимуть внутрішньо переміщеним особам.

На знімку: «Стандарт Буд» створив проекти тимчасового та постійного житла для вимушених переселенців на Полтавщині.

Полтава.