У курортному Генічеську, приміром, вони висунули міським освітянам ультиматум: або з 1 вересня перелаштувати навчальну програму відповідно до програм шкіл РФ, а для цього пройти двомісячні курси перекваліфікації у Криму, або звільнятися. Про це повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, котрий залишається на окупованій території, відстежує дії чужинців та оприлюднює інформацію про них.

А в місті Каховці педагоги ще на початку війни завбачливо винесли зі шкіл та сховали комп’ютери, ноутбуки, планшети, які використовувалися у навчальному процесі, аби орки їх не розграбували чи не пошкодили. Тепер загарбники це виявили і залякують вчителів – або все повернете на місця, або відправитеся «на підвал».

Натомість у Херсоні працівники освітніх закладів на ультиматуми загарбників відповідають… ногами. З моменту захоплення обласного центру військами московітів звідси на території, підконтрольні ЗСУ, вже виїхали понад сто вчителів. А за ними – ще й три тисячі учнів, і цей відтік триває, доповнив міський голова Херсона Ігор Колихаєв.

Херсонська область.