Учора васильківський міський голова Наталія Баласинович повідомила городян про важливе засідання топонімічної комісії при виконавчому комітеті Васильківської міської ради. Йшлося на ньому про перейменування об’єктів топоніміки населених пунктів Васильківської міської територіальної громади, назви яких пов’язані з державою-агресором чи історією російської імперії та срср або містять російськомовні слова.

Десятки вулиць, що мали назви на честь російських політичних, культурних діячів, історичних подій не нашої країни, застарілі назви часів радянщини, – за словами очільниці міста, – все це змінено на українські милозвучні топоніми з нашої історії, культури, нашого буття: історії та сьогодення.

Очільниця Василькова пообіцяла згодом оприлюднити перелік нових назв вулиць населених пунктів Васильківської міської територіальної громади. Тих, що були перейменовані.

Окремо зауважимо, що за ініціативи голови Василькова Наталії Баласинович набережній річки Стугни у Василькові запропоновано було надати почесне ім'я Бориса Джонсона. Як сказано, «на знак вдячності прем'єр-міністру Великої Британії за особисту величезну підтримку нашої країни під час війни з російським загарбником».

Під час прогулянки з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві саме півники Васильківської майоліки стали сувенірами для керманичів держав.

Про це читайте за посиланням ТУТ.

Сьогодні маємо ще одну чудову новину! Не втримаємося і процитуємо дослівно черговий запис, зроблений на особистій сторінці в мережі голови міста Василькова Наталії Баласинович: «Друзі! Наша нова набережна на річці Стугні, яку було урочисто відкрито у День міста Василькова, тепер носитиме ім'я великого друга України прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, як він себе називає BORISJOHNSONUK».

Отже, рішення прийняте! А пані Наталія нагадала землякам, що саме Борис Джонсон першим з європейських лідерів був ініціатором надання повномасштабної військової допомоги Україні, підтримав прагнення нашої країни, нашого народу перемогти російського загарбника.

Дякуємо тобі, пане Борисе!!!

А нам залишається додати: так тримати, пані Наталіє!

Так тримати, Васильків!

Переможемо!

Віктор БОНДАР.