У ньому взяли участь начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, голова обласної ради Віолета Лабазюк, народні депутати України, представники Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування.

Лісівники обговорили низку таких важливих питань, як робота лісових господарств під час воєнного стану, шкода, завдана лісгоспам агресію росії, охорона лісів від пожеж тощо. Хмельницькі лісівники розповіли про свої здобутки.

Лісгоспи регіону ведуть свою діяльність на площі майже у 194 тисячі гектарів, що становить дві третини лісів області. Понад 50 тисяч гектарів – це заповідні площі.

На базі Славутського лісгоспу працює лісовий насіннєво-селекційний. За зміну тут висівають до 100 тисяч сіянців. Проектна потужність дає змогу отримувати 3,5–4,2 мільйона сіянців на рік.

Цієї весни лісівники області висадили 2,1 мільйона дерев.

Застосування на підприємствах інноваційних технологій зменшує частку ручної праці. А вивільнені працівники мають більше часу займатися розвитком побічного користування, що приносить додаткові надходження до бюджетів підприємств.

Фото Славутського лісгоспу.