Про це інформує міністр інфраструктури України Олександр Кубраков (на знімку).

Кілька порожніх пасажирських вагонів, які їхали тоді евакуювати мешканців, зійшли з рейок. Сьогодні мали можливість протестувати відновлений маршрут.

Одразу після деокупації регіону взялися  до відновлення залізничних та автомобільних мостів і шляхопроводів. За цей час на Київщині вдалося відновити рух на 30 переправах.

Попереду - відкриття залізничного сполучення з Бучею, Ірпенем, Ворзелем, Бородянкою та іншими населеними пунктами Київщини. На маршруті курсуватимуть поїзди Kyiv City Express. Найближчими днями також планується поновити курсування поїздів далекого сполучення відновленим мостом у напрямку Коростеня.

Щиро дякую залізничникам Львівського мостобудівельного загону, а також фахівцям Державної спецслужби транспорту, які працювали над відновленням мосту 24/7!

Відновлено залізничний міст через річку Ірпінь, який з'єднує Київ з Бородянкою. Уже відсьогодні ним розпочав курсувати поїзд Бородянка — Святошин, а найближчим часом планується поновити курсування поїздів міжнародного сполучення.

Попереду - відновлення залізничного сполучення з іншими багатостраждальними містами Київщини, зокрема Бучею, Ірпенем та Ворзелем, –  інформує міністр інфраструктури України Олександр Кубраков на  сторінці відомства у соціальній мережі.

«Голос України».