Колегія Первомайського міськрайонного суду в п’ятницю ухвалила вирок у справі «врадіївських ґвалтівників». Усіх чотирьох підсудних визнано винними в скоєнні злочинів: правоохоронців Євгена Дрижака і Дмитра Поліщука засуджено до 15 років позбавлення волі, єгеря Сергія Рабиненка — до 11 років, міліціонер Михайло Кудринський одержав 5 років.

Трьох колишніх міліціонерів позбавлено офіцерських звань і на три роки права обіймати керівні посади. Суд задовольнив повністю матеріальний позов потерпілої й зобов’язав Дрижака, Поліщука й Рабиненка сукупно виплатити Ірині Крашковій понад 10 тисяч гривень на лікування. Моральна шкода, за рішенням суду, становить 400 тисяч гривень — рівно чверть суми, яку оголосив представник потерпілої. У всіх чотирьох засуджених також буде конфісковано майно, яке належить їм особисто.

За інформацією редакції, екс-міліціонери відбуватимуть покарання у «спеціалізованій» колонії міста Мена Чернігівської області. Куди етапують Сергія Рабиненка, поки що не повідомляють.

Адвокати ще напередодні дали зрозуміти: вони мають намір оскаржити вирок суду й домагатися виправдання своїх підопічних. Утім, захисники двох підсудних — Кудринського й Поліщука — навіть не з’явилися на оголошення вироку.