Трагічна звістка надійшла до села Рашків Городенківської територіальної громади Коломийського району. 7 травня під час виконання бойового завдання в Луганській області, захищаючи волю й незалежність України у війні з російськими окупантами, загинув старший солдат, стрілець-снайпер 15-ї гірсько-штурмової частини Назар Дичук. Співчуття батькам та дружині, рідним і знайомим загиблого висловили на сторінці Городенківської ТГ у Фейсбуці.

Назар Дичук разом із побратимом Дмитром Бицем були мужніми бійцями.

«Поділяємо горе вашої сім’ї та разом з вами схиляємо голову в глибокій скорботі. Вічна і світла пам’ять захиснику. Герої не вмирають, вони просто покидають поле битви, щоб оберігати Україну на небесах», – йдеться у дописі.

Детальнішу інформацію можна прочитати на сторінці «Закарпатські волонтери» у Фейсбуці. Назар Дичук та його побратим Дмитро Биць загинули в Білогорівці. Від початку війни бійці постійно допомагали з евакуацією мешканців Луганщини. Вони рятували людей щодня, вивозили їх у безпечне місце, доставляли гуманітарні вантажі.

«В останню евакуацію перед трагедією, декілька днів тому, до Білогорівки приїхав евакуаційний транспорт, розрахований на 300 осіб, тоді згодилися їхати в безпечне місце лише 49 селян, – інформують у Фейсбуці. – Автобуси поїхали порожніми. Хлопці також були на цьому рейсі, а потім повернулися допомагати. Під час евакуації мирних людей із підвалу місцевої школи під час завдання ворогом авіаударів по навчальному закладу Назар та Дмитро загинули разом із мешканцями цього села».

Волонтери Закарпаття закликали голову Закарпатської та Луганської військових адміністрацій Віктора Микиту та Сергія Гайдая, командирів 15-го гірсько-штурмового батальйону подати звернення до Президента щодо присвоєння загиблим бійцям звання Героїв України. Вони заслужили, віддавши свої життя за мирних людей.

Назар Дичук працював зварювальником у філії «Перспектив» «ЗАТ «Миронівський хлібопродукт МХП». У перші роки російсько-української війни підписав контракт зі Збройними Силами. Підприємство допомагало йому з амуніцією. Юнак одружився на Закарпатті. Дружина Діана після загибелі коханого написала на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Моє серце розбите страшною звісткою.
Як ми любили – знають тільки Боги.
Як ми страждали – знаємо тільки ми.
Адже ми пройшли з тобою всі негаразди,
А смерть переступити не змогли...
Спасибі, милий, що ти був на світі!
Дякую за те, що ти любив.
За всі ті роки, що прожили у мирі.
Прошу, щоб мене ти не забув!
Мій Герой Назар Дичук».

На знімку: прощання з дружиною Даною.

Директор Рашківського ліцею Василь Михайлюк повідомив, що зустрічатимуть загиблого Назара Дичука в Городенці 10 травня. У середу його поховають на цвинтарі в рідному селі.

Фото з відкритих джерел.