Багаторічними партнерами, які активно співпрацюють у гуманітарній та культурній сферах, обмінюються науковими досягненнями та досвідом у сфері місцевого самоврядування є Нижня Сілезія та Дніпропетровщина. Саме це польське воєводство стало одним із перших, хто 24 лютого підставив українському регіону плече.

«Ми також чекаємо на перемогу України! Усвідомлюємо те, що ви – на першій лінії фронту. Впевнені, що ви зможете затримати цей наступ, ми під величезним враженням від того, як Україна бореться, обстоюючи свої цінності, свободи та принципи. Коли тільки дізналися про напад на вашу державу, одразу скликали засідання Сеймика. Виділили 2,5 млн злотих на підтримку українців. Найближчим часом готуємось надіслати гуманітарну допомогу Дніпропетровській області. І надалі вас підтримуватимемо! Включимося у відновлення України після вашої перемоги. Хай живе вільна Україна!» – заявив під час засідання Сеймика Нижньосілезького воєводства його голова Анджей Ярох.

Виступаючи на засіданні Сеймика, голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук поінформував про ситуацію у регіоні: про удари ворожих ракет, руйнування, жертви, кількість переселенців у регіоні, а також перебіг посівної.

«Ви залишаєтеся з нами, підтримуєте та вболіваєте за нас. Немає таких слів, які можуть передати вдячність українців великому польському народу. Санітарні спецавтомобілі Mercedes, гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб, медичні товари (аптечки, тактична медицина тощо) та спеціалізоване медичне обладнання – саме це ми вже отримали від вас за ці страшні, криваві місяці війни. Дякуємо за ваш внесок у нашу перемогу та вашу підтримку, яку цінуємо і яку пам'ятатимемо завжди!» – сказав він.

Дніпро.

Фото та відео з відкритих джерел.