Судно було зафрахтоване владою і стало тимчасовим домом для майже 1700 українців. Тут надаються усі необхідні послуги, забезпечено харчування, охорону, працюють безкоштовний аптечний кіоск та медпункт, функціонують класні кімнати, є психологи та зони для дозвілля дітей, яких тут найбільше.

«Ми зустрілися та поспілкувалися з жінками і дітьми різного віку з Волновахи, Лисичанська, Харківщини, Дніпропетровщини та інших областей. Одна з дівчат — студентка 4 курсу, якраз працювала над дипломною роботою. Вона стажувалася у Верховній Раді і дуже мріє отримати вищу освіту та бути корисною саме Україні…. Деякі з наших жінок уже знайшли роботу прямо на кораблі і допомагають персоналу забезпечувати життєдіяльність хабу», —розповіла про зустріч з українцями Віцеспікерка українського Парламенту та додала, що умови перебування наших громадян на цьому острівці України в Естонії достатньо добрі.

«Ми вдячні Естонії, колективу судна і волонтерам, які допомагають нашим людям пережити ці важкі часи. Та всі, з ким спілкувалися, дуже хочуть додому, в рідну Україну! Через сльози і не втрачаючи надію!», — підкреслила Олена Кондратюк.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України