Про це інформує Державна інспекція ядерного регулювання України.

Портативні спектрометри для оперативного визначення типу і радіонуклідного складу іонізуючого випромінювання у цілях ядерної безпеки, відновлення регулюючого контролю та готовності до надзвичайних ситуацій, реагування в умовах воєнних дій, спрямовуються до територіальних органів – Інспекцій з ядерної та радіаційної безпеки та Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки.

Мережа RANET створена МАГАТЕ як оперативний інструмент для підтримки практичної реалізації Конвенції про допомогу у разі ядерної аварії або радіаційної аварійної ситуації. RANET – інтегрована система координації міжнародної допомоги, що забезпечує організацію оперативної допомоги з консультацій (експертів з реагування) та навчання, надання необхідного обладнання та матеріалів, виїзд кваліфікованого персоналу на місце подій тощо.

Держатомрегулювання у взаємодії із ДСНС проводять консультації з МАГАТЕ щодо механізмів та процедур отримання додаткової допомоги у рамках цього інструменту. На сьогодні отримано пропозиції щодо постачання додаткового обладнання Україні від Австралії, США, Румунії, Угорщини, Франції, Німеччини, Швейцарії, Ізраїлю,  інформує Державна інспекція ядерного регулювання України на офіційній сторінці відомства у соцмережі.

 «Голос України».