«Він ударив мене сюди, - Марія (назвемо жертву жорсткого насилля так), схлипуючи, показує біля виска, - і отак брав (береться рукою за горло) і казав, якщо ти будеш кричати, коли буду тебе домагатися, то я тобі шию скручу. А якщо ти не даси мені добровільно, то уб’ю твою бабу і брата, а тебе усі зґвалтують».

10 березня російські окупанти заїхали в одне із українських сіл, з якого українські військові їх вибили на початку квітня. Командир оселився в будинку, де мешкала літня жінка з двома онуками, і щодня тероризував своїх жертв.

«Він, офіцер, штовхнув мене в кімнату, сказав: «Тихо, молчи». Він кинув мене на ліжко. Сів зверху і почав душити. Я закричала. У мене вже в очах потемніло і я задихалась. А коли я вже не могла набрати повітря, то він переставав душити», - розповідає Марія, не припиняючи плакати. Вона додає, що рашист, погрожуючи зброєю, наказав бабусі сидіти в іншій кімнаті й нікуди не виходити.

«Вона зрозуміла, що буде. Потім вона прийшла вночі, вдавала, що їй погано, падала, - продовжує дівчина. – А коли він казав «Ти все брешеш», то підходив зі зброєю і міг ударити по голові».

Марія зізнається, що російський кат бив її багато разів. Її, трохи старшого брата, на ніч зв’язували і залишали спати на вулиці. У першу ж ніч він почув, як знущаються над його сестрою.

«Я зміг вирватися, забіг у хату, кажу: «Командир, не чіпайте сестру, їй 16-ть, - розповідає юнак. – А він каже: «Її ніхто не чіпає. Вона наводчик». Кажу, який з сестри наводчик, ви ж телефони усі позабирали».

«Я пам’ятаю його обличчя, пам’ятаю цей голос. Все пам’ятаю, - Марія знову плаче. - Я хотіла його вбити кожну ніч». І додає, що рашист казав, що після війни її знайде і викраде. «Каже, поїхали зі мною, ти там будеш жити у багатстві. У золоті. Я тебе не ображатиму», - пригадує Марія. 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова зазначає, що в Україні вже багато дівчат-підлітків, які завагітніли після зґвалтування російськими солдатами.

«Сексуальне насильство українських жінок та дітей – зброя російської армії. Це геноцид, російський солдат не зупиняється - ґвалтує всіх. Це чоловіки, люди похилого віку, молоді дівчатка та хлопчики, це цілі сім'ї. Ґвалтують українців молоді солдати росії 20-25 років, які народилися за часів Путіна і виховані його пропагандою. І вони скоюють свої злочини публічно. 16-річну вагітну дівчину та її 78-річну бабусю російські фашисти ґвалтували одночасно», - зазначає  Омбудсман. Вона повідомила також про факт насилля над 11-річним хлопчиком, якого рашисти ґвалтували 10 годин поспіль на очах у прив’язаної до стільця матері.