Я працюю адміністратором у ветеринарній клініці (в Києві). Адмін у такій структурі – це обличчя клініки для клієнтів, нас впізнають за голосами в телефоні, ми перші вітаємося з людьми і прощаємося, коли вони йдуть з прийому. Ми – касири-бухгалтери-організатори роботи лікарів. І ще ми повинні бути хоч трохи психологами.

Наша клініка працює десь з 20-х чисел березня. Я змогла вийти на роботу 10 квітня.

І знаєте, що я вам скажу? Мені легше було працювати, коли фізичної небезпеки для цього було більше, ніж зараз. І ще, я вже інколи дуже заздрю касирам у продуктових магазинах... Тому що в них майже немає можливості спілкуватися з клієнтами (специфіка виробничого процесу) і тому що я до того ж – емпат.

Дедалі більше згорьованих і заплаканих очей, дедалі частіше приходять біженці з інших міст України, яким немає куди повертатися додому, або люди, в яких хтось у родині загинув, захищаючи нас... Їх одразу видно: вони ніби обезкровлені, вони живі, але ніби з вимкнутим світлом у серці... 

У мене душа болить за всіх них. На роботі я тримаюся, я намагаюся не тягнути все це на себе, я несу серветки витерти сльози, заспокоюю і втішаю, але потім... Воно накопичується, воно нікуди не зникає – весь цей не озвучений (і озвучений) біль, страх невизначеності, горе непоправної втрати... 

Я пишу це не для того, щоб ви бігом кинулися мене жаліти (ви такі, я знаю). Мені просто потрібно трохи «випустити пар» і ще для того,.. щоб краще запам'ятати цей свій стан і поділитися ним з вами. Для того, щоб ми, українці, не забули це через 10-20-30-50-100 років!! Щоб не пробачили, щоб не розлінилися емоційно пам'ятати, скільки горя принесли нам виродки з мocкoвщини!!!

Їх треба знищити. Фізично, економічно, історично – всіма способами!! Бо вони... вони НЕлюди. І їм ніколи не зрозуміти цих хлопців, які переймаються мишенятами.

(Посміхнув мене цей скрін посміхнув крізь сльози...)

Тримаймося, браття і сестри! Ми переможемо! Бо правда і життя завжди перемагають! Підтримуймо одне одного, бо ми сильні, коли ми разом, в кулаці.

Знаю, вірю, впевнена – Україна Переможе!!!

Фото-скріни з відкритих джерел.