Про це інформує Міністерство економіки України.

Серед ключових аспектів перемовин:

відновлення бізнес-зв’язків з Німеччиною та залученням німецьких інвестицій для післявоєнної відбудови України, зокрема, модернізації інфраструктури, скорочення промислового енергоспоживання, розвитку житлового будівництва;

сприяння Німеччини в рамках зусиль «Великої сімки» щодо надання політичної, фінансової, економічної та гуманітарної допомоги. Також від позиції федерального уряду багато в чому залежить отримання Україною статусу кандидата в члени ЄС, яке може відбутися в червні;

застосування німецького досвіду і технологій у сфері енергозбереження у процесі відбудови України. Це допоможе досягнути енергетичної незалежності та перезапустити виробництво, базуючись на сучасних європейських стандартах.

«В 2021 році Німеччина посідала друге місце серед торговельних партнерів України в Європі і, сподіваємося, торговельнее партнерство зміцнюватиметься. В цьому контексті важлива позиція уряду ФРН з підтримки скасування Євросоюзом мит на українські товари. Сподіваємося, відповідний регламент незабаром буде затверджено Радою ЄС», – зазначила Юлія Свириденко.

Вона наголосила, що лібералізація торгівлі відкриє перед українським бізнесом нові перспективи та можливості й дасть змогу компенсувати блокаду росіянами традиційних експортних шляхів через чорноморські порти, інформує Міністерство економіки України на офіційній сторінці відомства у соцмережі.

«Голос України».