Про це інформує Державна інспекція енергетичного нагляду України.

Здійснюємо моніторинг суб’єктів господарювання, що займаються виробництвом, транспортуванням і постачанням теплової енергії щодо пошкоджень об’єктів теплопостачання внаслідок агресії з боку російської федерації.

Так, за інформацією Управління Держенергонагляду у Чернігівській області, під час бойових дій у регіоні постраждало щонайменше 116 об’єктів сфери теплопостачання та повністю знищено одну котельню. 

З метою уточнення інформації щодо пошкоджень об’єктів та відновлення стабільного електро-, газо-, водо- та теплопостачання об’єктів критичної інфраструктури фахівці управління відвідали низку підприємств з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії Чернігова, які забезпечують тепловою енергією від систем централізованого теплопостачання 95% мешканців міста.

Крім того, днями у Києві було проведено засідання оперативного міського штабу з підготовки столиці до опалювального періоду під головуванням заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва.

Відомо, що у столиці вже розпочато випробування на міцність теплових мереж, проведено гідравлічні випробування 27 котелень. На теплових мережах виявлено 90 пошкоджень і нині триває їх ліквідація.

Представники Управління Держенергонагляду у Житомирській області взяли участь у засіданні оперативного штабу з організації підготовки об’єктів господарського комплексу і соціальної сфери Коростенської міської територіальної громади до проходження опалювального сезону.

Під час проведення засідання було наголошено на тому, що всі затверджені заходи з підготовки об’єктів до роботи ОП мають бути завершені в термін до 1 жовтня 2022 року,  інформує Державна інспекція енергетичного нагляду України на офіційній сторінці відомства у соцмережі.

«Голос України».