«Бджільництво – це стратегічний напрям сільського господарства України. Перш за все – це неймовірна кількість зайнятих людей (щонайменше до півмільйона пасічників), це велике значення бджільництва для запилення культур та їх врожайності, а також це істотний внесок в економіку нашої держави. Бджільництво в Україні експортоорієнтоване, наша держава стабільно входить у першу п’ятірку найбільших постачальників меду в світі», – зазначив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький.

Під час заходу учасники обговорили складнощі, спричинені бойовими діями, а також виклики, які постали перед пасічниками. Окремо зупинились на особливостях забезпечення діяльності суб’єктів господарювання у бджільництві в умовах воєнного часу, заходах з профілактики отруєння бджіл та особливостях комунікації усіх суб’єктів у нових реаліях.

Нагадаємо, що Всесвітній день бджіл відзначається за ініціативою ООН. Свято виникло в 2018-му. Його мета – підвищити обізнаність про важливість цих комах та інших опилювачів і допомогти вжити заходів для забезпечення виживання бджіл на благо людства.

Фото з фейсбук-сторінки Американської асоціації виробників меду/American Honey Producers Association.