Організована і проведена вона на базі Державного підприємства «Державний дорожнiй науково-дослiдний iнститут iменi М. П. Шульгiна» ДП "ДерждорНДІ" спільно з Національним транспортним університетом та Харківським національним автомобільно-дорожнім університетом.

Тринадцять молодих учених з ДП «ДерждорНДІ», НТУ, ХНАДУ й Одеської державної академії будівництва та архітектури презентували ключовим стейкхолдерам галузі, а це понад 100 учасників, свої напрацювання і наукові здобутки за секціями: сучасні матеріали та технології, мости, обстеження та випробування, економіка та організація управління.

Кожен слухач конференції голосував за кращі доповіді. У підсумку визначили трьох переможців.

Перше місце – Марія Семко, яка розповіла про вплив вставок розмічальних дорожніх на безпеку дорожнього руху.

Друге місце – Сергій Завгородній, який представив особливості експлуатації мостів із струнобетонними балками.

Третє місце – Олексій Соколов, який доповів про дослідне впровадження асфальтобетонних сумішей із золою-винесення.

У цей надзвичайно складний час дуже важливо підтримати молодих вчених, дати можливість їм виявити свої здібності і використати їх напрацювання в практичній площині.

Під час обговорення були намічені нові напрями досліджень, і для самих молодих вчених, і для дорожньої галузі країни.

Упевнені, що цей колосальний досвід дасть змогу нашій працьовитій молоді розкрити свій потенціал для масштабного відновлення та відбудови дорожньої інфраструктури.

Зареєстровані учасники заходу отримали матеріали і відеозапис на свою електронну адресу. Усі інші зможуть отримати матеріали пізніше та після реєстрації: https://forms.gle/d1tpuwXAZa5tjv5X8

Про це інформує прес-служба ДП "ДерждорНДІ" на офіційній сторінці установи у соцмережі.

«Голос України».