Малюнок Дімітріса Георгопаліса (Греція).

41-річний Борис Бондарев став першим російським дипломатом, який на знак протесту проти війни з Україною відмовився  працювати у системі міністерства закордонних справ рф. Він обіймав посаду радника в постійному представництві рф при відділенні ООН в Женеві.

«За двадцять років моєї дипломатичної кар’єри я бачив різні повороти зовнішньої політики, але мені ніколи не було так соромно за свою країну, як 24 лютого цього року», – ці слова Борис Бондарев написав 23 травня на своїй сторінці в соціальній мережі LinkedIn. Дипломат вважає, що росія воює не лише проти України, а фактично проти всього західного світу, і це злочин не лише проти українського народу, а найсерйозніший злочин проти народу росії. Міністерство закордонних справ рф більше не займається дипломатією, а «сіє брехню, розпалює ненависть та війну».

В інтерв’ю інформаційному агентству АР Борис Бондарев розповів, що як державний службовець він був зобов’язаний розділити відповідальність за дії країни, але не хоче цього роботи.

Борис Бондарев хотів би продовжити свою дипломатичну кар’єру, але за нинішніх умов залишитися на державній службі рівноцінно зраді Батьківщини.

За інформацією газети «Коммерсант», Борис Бондарев не перший російський дипломат, який з початку війни з Україною залишив дипломатичну службу. Щоправда, інші не вдавалися до публічних протестів, а відійшли тихо і без гучних заяв.

Борис Бондарев вважає, що міністр закордонних справ сергій лавров не займається дипломатією, він – зразок деградації системи. Російський дипломат закликав своїх колег в ООН і в усьому світі наслідувати його моральний приклад і піти у відставку. Росія дедалі більше втрачає союзників і деградує, скочується до ізоляції від світу.

Ще недавно на засіданні ради із зовнішньої та оборонної політики глава зовнішньополітичного відомства сергій лавров з високої трибуни голосно заявляв, що «зрадників серед дипломатів не вдалося знайти, хоч такі спроби робилися з-за кордону  і всередині країни».

На ранок 24 травня упродовж доби МЗС рф не прокоментувало протест дипломата Бориса Бондарева проти війни з Україною, але за старою радянською традицією його ймовірно оголосять зрадником. Іншого виходу у лаврова і фашистського путінського режиму немає – там завжди вішали ярлики і нічого не пояснювали.



 
На знімку: Борис Бондарев.
 
Фото з відкритих джерел.