Цьому передував штучно зрежисований рашистами флешмоб “молодь донбасу проти екстремізму” (на знімку). Отже, як і за часів "совка", ватажки терористів намагаються усі свої брудні дійства видати за кроки, виконувані “на прохання трудящих” або в цьому випадку – на заклик “молоді донбасу”.

Інвентаризація книгосховищ робиться працівниками бібліотеки ім. Крупської, яких спеціально відрядили для цього з Донецька. На сьогодні вже завершено оцінку фондів бібліотек та шкільної літератури в окупованих Мангуші та Нікольському. Всі книжки, що містять “екстремістський зміст”, вилучені.

“До “екстремістських” зарахували всі підручники історії України, - повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко. - Тому що у цих виданнях йдеться про визвольний рух від московії. Про УПА та Степана Андрійовича взагалі промовчимо. Те саме - щодо підручників з літератури. Бо Стус - знову екстреміст. У підсумку - всі україномовні книжки вилучено для знищення. Після Мангуша і Нікольського наступний - Маріуполь. Різниці між денаZівікацією та нацизмом уже нема».

На тлі притягнутого за вуха “антиекстремізму” привертає увагу інше. Саме бібліотека імені Крупської в Донецьку на початку Незалежності була потужним центром культурного розвитку молоді й боротьби зі спадщиною "совка". Таке собі коло історії.

Фото з Телеграм-каналу Андрющенко Time.