Про це інформує перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг Андрій Івко.

До кінця травня запустимо рух вантажівок та легкових авто лівим проїздом, а восени плануємо повністю відновити рух зруйнованим мостом.

Нині основним пріоритетом «Укравтодору» є забезпечення транспортного сполучення на маршрутах, через які проходять основні обсяги товарів та гуманітарних вантажів. Столичний регіон є ключовим логістичним вузлом, і повноцінне відновлення транспортних потоків  трасою міжнародного значення М-06 є надважливим з огляду на інтенсивність руху та важливість логістичних ланцюжків.

Нагадаю, що міст у Стоянці було підірвано у перші дні повномасштабного  вторгнення рф в Україну.

За кілька тижнів після деокупації Київщини ми побудували тимчасову об'їзну дорогу та понтонну переправу. Нині автівки рухаються цим маршрутом, але проїхати там може лише легковий транспорт, вантажівкам поки що доводиться об'їжджати зайві кілометри. Щоб розв’язати цю проблему, відновлюємо лівий проїзд мосту, це дає нам змогу відновити рух насамперед для вантажного автотранспорту.

Перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг наголосив, що на кожному зруйнованому об'єкті «Укравтодор» працює максимально оперативно. Лише на Київщині від початку квітня відновлено проїзд через 18 штучних споруд на ключових дорогах, демонтовано два пішохідні переходи на трасі М-06 Київ – Чоп.

«Голос України».