Ох і нелегкий він, той остюкуватий хліб колаборанта. У Херсоні зрадники українського народу, котрі отримують «посади» від рашистів, так побоюються власних земляків, що навіть ходять до них на зустрічі не інакше, як із охороною. Приміром, «свіжоспечена» начальниця «управління освіти обласної військово-цивільної адміністрації» Тетяна Кузьмич особисто розносила по школах запрошення на зустріч із гауляйтером Володимиром Сальдо у супроводі двох озброєних чоловіків. Сам Володимир Сальдо прийшов на ту ж зустріч із педагогами, де мали обговорювати перехід на російськомовні шкільні програми, у прихованому бронежилеті. І це не виняток, а правило у поведінці таких от «керівників». За найменшої загрози своїм дорогоцінним життям вони або ховаються до будівлі російської комендатури, або ж боягузливо пересиджують цю загрозу десь у Криму. І окупантам доводиться витягати своїх песиків з конури заледве не силоміць, коли потрібно за їх участю створювати «картинку» для пропагандистів чи влаштовувати публічні акції.

Тим не менш, у Херсоні поступово з’являються нові охочі зробити просто карколомну кар’єру в органах фейкової «влади» чи закладах культури, не маючи для цього ані відповідної освіти, ані досвіду роботи, ані авторитету в очах громади. Скажімо, прес-секретарем «обласної військово-цивільної адміністрації» став…вантажник приватного підприємства Сергій Мороз, котрий гордовито іменує себе блогером. А «директором» обласного академічного музично-драматичного театру імені Куліша таким же чином «призначили» охоронця його приміщення Валерія Шелудько.

Схоже, професійні якості новітніх прислужників-маріонеток  орків не хвилюють – аби справно виконували накази та пропагували «руський мир».  Недарма ж один з найвідоміших колаборантів, заступник голови ОВЦА Кирило Стремоусов починав з рибінспекторів, а потім також заробляв на хліб блогерством. Агітувати за «руський мир» інтелектуальна вбогість нікому з колаборантів не заважає.

Херсон.