Обговорили, зокрема, євроінтеграційні прагнення України, військову допомогу, посилення санкцій, відбудову України коштом рф та інші питання.

Насамперед Руслан Стефанчук зауважив, що позитивне рішення 24 червня про надання Україні кандидатства у члени ЄС стане великим мотиватором, щоб українці швидше завершили цю війну перемогою. До того ж спікер Парламенту України наголосив, що для якісного перелому у війні, Україна має отримувати якісну, сучасну європейську зброю.

«Українці фантастично чинять спротив російському агресору на всій території і це тоді, коли російська армія в рази більша за українську», — закцентував Руслан Стефанчук.

Спікер Парламенту України зауважив, що не можна зупинити війну, яку спонсоруєш власними грошима, там паче — відчувати від неї втому, тому що війна — це епідемія.

«росія хоче, щоби всі втомилися від війни, тому що тоді вона простіше піде далі. Тому треба просто бути сильними і бути разом», — розповів Руслан Стефанчук.

Очільник українського Парламенту вважає, що Україна має відбудовуватися не коштом платників — за все має заплатити сам агресор. Руслан Стефанчук також розповів про вплив війни в Україні на продовольчу безпеку у світі.

«За різними підрахунками, під загрозою голоду перебувають від 50 мільйонів аж до 400 мільйонів громадян світу», — зазначив він.

Голова Верховної Ради України зауважив, що «одним із важливих етапів має бути питання виключення росії як агресора з постійних членів Ради Безпеки».

Зі свого боку, Руді Демотт зазначив, що відчуває обов'язок підтримувати Україну у боротьбі з російським агресором. Він також переконаний, що треба дати Україні перспективу вступу до ЄС.

«Євросоюз, мусить дійсно прислуховуватися до постійних потреб України», — наголосив Руді Демотт і додав, що росія лише розуміє одну мову — мову сили: «Кожна українська перемога із захисту власних територій — чітка відповідь амбіціям росії».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України