Воєнні злочини, вчинені російськими вояками на українських окупованих територіях, кремль перетворив на зброю, яку використовує для придушення опору, фізичного і морального знищення своїх жертв.

За словами заступниці Голови Верховної Ради України Олени Кондратюк, «правоохоронні органи ведуть розслідування щодо більш як 16 тисяч воєнних злочинів та злочинів агресії, скоєних із 24 лютого, зокрема, щодо понад п’яти тисяч убивств та шести тисяч поранень цивільних». Кожен акт агресії, кожен злочин російських загарбників страшний і огидний. Особливу огиду викликає сексуальне насилля над українськими жінками, дівчатами, чоловіками і дітьми.

Про деякі із злочинів ми дізнаємося не від жертв, адже багато з них були страчені рашистами або ж, перебуваючи у шоці, закриваються в собі чи воліють мовчати про приниження і катування, а з телефонних розмов окупантів зі своїми родичами в росії, які перехоплює Служба безпеки України.

Рашист на ім’я Макс, що воює на півдні України, розповідає дружині про те, що він страчує цивільних, кидає у підвали, де вони переховуються, гранати, відрізає вуха. А ще, радіючи, каже: «Там вон мужики рассказывали, тоже отряд есть один, бабу поймали, язык отрезали ей, чтоб ничего не рассказывала, и чпокнули, и е…нули потом». З розповіді рашиста, пересипаної нацензурною лайкою, зрозуміло, що жінку «отряд головорезов» зґвалтував та вбив.

Інший рашист на ім’я Улан телефоном розповідає, ймовірно, своїй матері, про мародерство російських окупантів та зґвалтування ними неповнолітньої: «Наши же в россию выезжали… короче с одним солдатиком там по делам выезжали. У них ФСБешники все шманают, даже удочки забрали, чуть не повязали. Помнишь, я фотку квадроцикла скидывал? Они же его вывезти пытались, чтобы продать. Забрали его. И даже удочки забрали. Тут поймали одного мародера, телик выносил… Тут какой-то, это, девочку 15-летнюю изнасиловал в деревне недалеко». «Ничего себе, это нацыки вот эти вот что ли. Да?» – перепитує жінка, зомбована російською пропагандою і впевнена у тому, що злочин – справа рук «неонацистов», як називають на росТБ українців. «Это наши, наши солдаты», – упевнено каже окупант.

СБУ закінчила розслідування у першій справі про зґвалтування під час війни. Слідчі української спецслужби зібрали достатньо доказів і свідчень, аби перед судом постав російський військовий, що підозрюється у вбивстві та сексуальному насиллі над мешканкою Київщини. Ім’я нелюда – Романов Михайло Сергійович (на знімку), він військовослужбовець військової частини 8954, що дислокується у місті Чебаркуль Челябінської області російської федерації.

Встановлено, що під час окупації одного із сіл Броварського району рашист у стані алкогольного сп’яніння вдерся у дім молодої сім’ї і, не роздумуючи, вбив молодого беззбройного чоловіка, після чого, погрожуючи вбити й жінку, ґвалтував її разом зі своїм товаришем.

Джерела:

Офіційна сторінка Служби безпеки України у Фейсбуці. Інформація оприлюднена 26.05 о 12:30 та 30.05 о 14:01

Офіційна сторінка Головного управління розвідки Міністерства оборони у Фейсбуці. Оприлюднено 4 червня о 13:00

Фото із сторінки Служби безпеки України у Фейсбуці.