Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час телемарафону «UA разом» повідомив про те, що під час каденції ІХ скликання Парламенту  прийнято 81 законодавчий акт, пов’язаний виключно з європейською інтеграцією.

«І це абсолютний рекорд. Останній день нещодавнього засідання ознаменувався чотирма такими законами. Це Стамбульська конвенція, це Антикорупційна стратегія і це два Закони в сфері екології, пов’язані з вивезенням відходів і питаннями, пов’язаними з лісами. Після цього ми отримаємо цілу низку директив ЄС, у відповідність до яких потрібно прийняти законодавчі акти. Ми зараз працюємо над цим  комплексом  законопроектів», — зазначив Спікер українського Парламенту та додав, що таких актів буде біля сотні, і Верховна Рада України має імплементувати їх в правове поле України.

Зокрема, за словами Руслана Стефанчука, Парламент спільно з Урядом працює над законодавчими актами у сфері судочинства, антикорупційної боротьби тощо, які будуть зараховані Україні як виконання вимог щодо європейської інтеграції та повноцінного членства України в ЄС.

«Ми вийдемо на комплексний план робіт, представимо суспільству перелік законодавчих актів і план їх прийняття, тому що ми хочемо, щоб все відбувалося прозоро, стабільно й прогнозовано», — зауважив Голова Верховної Ради України.

Він закцентував, що Парламент буде робити все для того, щоб 2025 рік став роком, коли Україна виконає всі зобов’язання, щоб стати членом ЄС.

«За Парламентом ніяких затримок не буде, тому що наш напрямок зрозумілий,  ми до нього будемо йти, включаючи всім відомий турборежим», — наголосив  Голова Верховної Ради України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Руслан Стефанчук розповів про плани Парламенту на найближче пленарне засідання

У етері телемарафону «UA разом» Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про законодавчі акти, які Парламент розгляне на наступному засіданні.

Він зазначив, що на порядку денному стоїть низка кадрових питань, зокрема, - призначення нового Омбудсмена. Крім того, Парламент зосередить увагу на ухваленні законодавчих актів, важливих для посилення та підтримки економіки в умовах війни.

«Буде низка питань, пов’язаних з адаптацією економіки до умов воєнного стану; закони, пов’язані із здійсненням судочинства в період воєнного стану. Ми традиційно йдемо разом із Урядом до напрямку приведення сучасного  регулювання суспільних відносин, враховуючи вимоги воєнного стану. Для нас  дуже важливо, щоб працювала економіка, своєчасно виплачувалися соціальні виплати, щоб солдати, які воюють на передовій, своєчасно отримували зарплати. І над законодавчим врегулюванням цих питань Парламент працює постійно», — підкреслив Голова Верховної Ради України, додавши, що в умовах війни  дуже важливо наповнювати казну держави, а для цього мають відповідно працювати Закони, адаптовані до таких умов.

За його словами, Парламент вже прийняв «багато рішень, щоб знову запустити бізнес на тих територіях, де він може працювати. Це справедливо, що є ті категорії громадян, які професійно воюють, а є ті, які повинні наповнювати бюджет України».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України