Йдеться не лише про тимчасово окуповані території, а й ті, де тривають активні бойові дії чи є серйозна загроза постійних ракетних обстрілів. "Конкретний перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні, визначає Мінреінтеграції. Наразі це територіальні громади Донецької (66), Харківської (51), Дніпропетровської (7), Луганської (37), Запорізької (52), Херсонської (49), Миколаївської (24), Сумської (18) областей. Загалом у переліку 304 громади", - зазначила Юлія Гришина. Відповідну інформацію розміщено на сайті міністерства.

Одне з таких міст - це Миколаїв, яке відвідала Юлія Гришина для вивчення питань, пов'язаних з організацією освітнього процесу.

Обговорювали й проблему зі складанням Національного мультипредметного тесту. "Зробити цей процес повністю безпечним для абітурієнтів наразі неможливо - місто під постійними обстрілами рашистів", - підкреслила Юлія Гришина.

Безпекова ситуація не дозволяє також розпочати в місті з 1 вересня шкільне навчання в офлайн-форматі. "Бомбосховища є далеко не всюди, оперативно їх організувати - величезні кошти. І навіть це не дасть гарантій, що ми зможемо убезпечити всіх діток і вчителів у випадку загрози", - констатувала Юлія Гришина.

Тож необхідно готуватися до дистанційного навчання і дбати про технічну складову процесу. "До речі, нещодавно школи отримали 584 комп'ютери від ЮНІСЕФ і МОН", - нагадала вона.

Фото з фейсбук-сторінки Юлії Гришиної.