Вітаючи учасників конференції з Днем Конституції, Олександр Корнієнко зауважив: Конституція, як Основний Закон, важливіша навіть за міжнародні договори та всі інші закони та підзаконні акти.

«Україна була однією з перших країн в історії, на теренах якої з’явилась Конституція. Це Конституція Пилипа Орлика», — зазначив Перший заступник глави парламенту, нагадавши, що 28 червня 26 років тому, по завершенні конституційної ночі, було ухвалено сучасну Конституцію.

О. Корнієнко висловив слова вдячності народним депутатам попереднього скликання за ухвалення Основного Закону. «Звісно, Конституція переживала різні зміни, але більшість з них були на краще. Крім тих змін, які вносилися у незаконний спосіб і які потім люди на Майдані «відкрутили» назад», — зазначив він, додавши, що сучасна Конституція — це живий організм. «В неї можна вносити зміни. Але ті питання, які стосуються засадничих речей — можна змінювати лише за результатами референдуму», — сказав політик, наголосивши, що батьки-засновники прописали такий механізм, який змушує шукати серйозний консенсус і в суспільстві, і в парламенті. «Бо 300 голосів для фінального голосування неможливі без політичного консенсусу влади та опозиції», — констатував він.

Нагадавши, що після Революції Гідності до Основного Закону вносилися лише зміни, які не викликають дискусії — шлях до НАТО та Євроінтеграція, судова реформа, — Олександр Корнієнко зауважив, що решта змін перебувають у процесі. Йдеться, зокрема, про зміни у частині децентралізації та адмінтерреформи. «Але, на жаль, війна завадила нам усі ці процеси рухати», — сказав Перший заступник Голови Верховної Ради.

Відповідаючи на запитання посла європейської молоді в Україні, якою він бачить роль молоді в розвитку України після війни, Олександр Корнієнко нагадав, що при Президентові України діє Національна рада з питань відновлення. Саме ця рада проектує, як відновлюватиметься Україна після перемоги та на які сфери потрібно робити акцент.

«Зрозуміло, що багато що зміниться в економіці, бо маємо багато зруйнованих підприємств, не всі з них будуть відновлюватись. Акценти, які ми робитимемо — це ІТ, сучасна індустріально-креативна економіка, сучасний військово-промисловий комплекс. Бо ми розуміємо, що в Україні є потенціал у цій царині і його потрібно якнайширше використовувати», — сказав політик, наголосивши на важливості того, щоб молодь, яка нині вчиться за кордоном, по завершенні навчання поверталася в Україну. «Найближчі 10—15 років Україна стане своєрідним полігоном для креативної економіки і сучасних технологій. Ми вже чуємо таку дефініцію, як Європейський Ізраїль. Бо Ізраїль також перебуває в оточенні ворогів, і вони змушені на це реагувати. У них сильна економіка, безпека. З іншого боку, Україна має вже дуже серйозний фундамент для цього. Продукти нашої креативної економіки визнані в світі. У нас є багато сервісів на рівень вище ніж в Європі, США. А також важливі галузі, які дають нам фундамент, зокрема, аграрний експорт», — сказав Перший заступник Голови Верховної Ради, висловивши переконання, що кому, як не молоді це все робити.