Патологічна схильність рашистських окупантів і зрадників до грабунків та крадіжок усього – від спиртного до електроніки й машин – уже давно не новина. Адже це їхній спосіб життя. Та в Херсоні вони взагалі встановили кримінальний рекорд…у сфері пропаганди. 

Днями РосЗМі із помпою повідомили про вихід у Херсоні першого номера підконтрольної окупантам газети. Десять тисяч примірників її тиражу обіцяють безкоштовно роздавати у супермаркетах. Воно й зрозуміло: за такий-от інформаційний сурогат читачі з власної кишені не платитимуть – не настільки городяни схильні довіряти загарбницькій «владі». Але найцікавіше в цьому випадку зовсім не це.

Своє видання злочинці запустили на базі Херсонської міської друкарні, яку захопили ще в травні. Замість її директора Михайла Новицького, котрий евакуювався подалі від «руського миру», керувати підприємством поставили колабораціоніста Олега Грушка. Він і запустив у тиражування пропагандистський листок. Втім, на його друк папір також не купують, а використовують той, що придбали для місцевих газет «Гривна» і «Новий день» ще в довоєнні часи. Законним власникам за нього, звісно, теж ніхто не заплатив.

І нарешті. Зляпаний нашвидкуруч «рупор вільної преси» носить назву «Надднепрянская правда». А саме так, тільки українською, називалася найстаріша в краї обласна громадсько-політична газета «Наддніпрянська правда», яка ще 2017 року відсвяткувала своє сторіччя. Тобто бренд банально поцупили, аби підвищити довіру читачів до знайомої назви. Причому до такого трюку вдаються вже не вперше. П’ять років тому тодішнє керівництво Херсонської облради «побило горщики» із головним редактором «Наддніпрянки» Ігорем Ревою. І заснувало комунальне підприємство «Наддніпрянська правда плюс», аби мати «слухняний» друкований орган і фінансувати його коштом платників податків. Директором КП тоді призначили – кого б ви думали? Та того ж Олега Грушка!

Але навіть у таких тепличних умовах, за наявності бюджетного фінансування «великий управлінець» пустив комунальне підприємство за вітром упродовж лічених місяців. Уже 31 січня 2018 року почалася процедура його банкрутства, а 31березня того ж року вона завершилася й остаточною ліквідацією КП «Наддніпрянська правда плюс». І нині мертвонароджений проект Олег Грушко знову намагається реанімувати – тільки за допомогою «військово-цивільної адміністрації» окупантів.

Отже, підсумуємо: газету із краденою назвою тиражують на краденому папері у вкраденій друкарні. Вражаючий набір «переваг» точно гарантує їй гідне місце…на гвіздку в туалеті. Можна бути певним, що у цій якості «Надднепрянская правда» користуватиметься неабияким попитом. Адже звичайний туалетний папір у окупованому Херсоні став дефіцитом і так подорожчав, що не кожному містянину по кишені.

Херсон.