Заяву з відповідними вимогами підписали 33 країни, про що повідомив міністр спорту і туризму Польщі Каміл Бортнічук.

Серед країн, що підписалися під заявою - 25 країн Європейського Союзу з 27 - за винятком Болгарії та Угорщини. Також підписи під нею поставили міністри спорту Великої Британії, США, Нової Зеландії, Австралії, Японії, Норвегії та Канаді.

З початком повномасштабного вторгнення Росія та Білорусь отримали низку санкцій від міжнародних спортивних федерацій та організацій. Спортсменів та команди з цих країн отримали обмеження щодо виступів на міжнародних турнірах.

"Вимагаємо відібрати членство у російських та білоруських спортивних організацій у міжнародних федераціях, позбавити представників цих країн брати участь займати керівні посади міжнародних федерацій, а також позбавити прав на трансляції міжнародних спортивних подій в росії", - зазначив Бортнічук.

Часткові покарання отримали росія та білорусь і у контексті спортивних трансляцій. Серед них - відмова керівництва англійської Прем'єр-ліги з футболу показувати матчі наступного сезону турніру.

Тепер ж європейські країни хочуть ще більш жорсткого покарання проти росії та білорусі у контексті трансляцій. За словами Бортнічука, 33 міністра спорту підписалися під вимогою припинити трансляції у цих країнах через повномасштабне вторгнення рф в Україну.

Дякуємо за підтримку!

Інформаційне управління