Три територіальні громади Черкаської області: Зорівська Золотоніського району, Буцька Уманського та Чигиринська, стали учасницями проекту міжнародної технічної допомоги "Супровід урядових реформ в Україні" спільно з Міністерством розвитку громад та територій України і Мінагрополітики.

Перший урожай вже зібрано. Частину свіжих огірків, кабачків, патисонів, зеленої цибулі одразу відправили для потреб ЗСУ, дитячих дошкільних закладів, лікарень, будинків ветеранів. Другу частину пущено на переробку.

Зокрема, у Чигиринській громаді заготовлено сотні трилітрових банок консервованих кабачків (на знімку). Щоб урізноманітнити ''закатку'' використовували оригінальну домашню рецептуру від досвідчених господинь. Тож "кабачки по-чигиринськи" смакуватимуть навіть гурманам.

Нині, зазначають очільники громад, розпочинається заготівля томатів, а також фруктових соків та джемів. Тому на городньому фронті буде ще гарячіше. Але це людей не лякає. Навпаки, всі готові працювати, аби лиш підставити плече воїнам ЗСУ, забезпечити їм та їхнім родинам надійний тил.

Фото Чигиринської міської ради.