Скрізь люди виходять на протести, аби достукатися до ООН, Червоного Хреста, правозахисних організацій і влади та убезпечити полонених від катувань і насильницької смерті.

У центрі Черкас члени асоціації родин захисників «Азовсталі», молодіжні патріотичні організації, небайдужі містяни провели акцію на підтримку українських військовополонених та закликали владу подвоїти зусилля в організації обміну бранцями між Україною та рф (на знімку).

Зокрема, рідні захисників Маріуполя та «Азовсталі» вимагали від влади якнайшвидшого забезпечення повернення додому тіл загиблих в Оленівці, надання достовірної інформації про стан здоров’я військових, котрі перебувають у полоні.

— Женевська конвенція не виконується, — заявила на мітингу представниця азовської асоціації Юлія. — Де ті, що проголошують гасла про найбільшу цінність — людські життя?! Ми вимагаємо повернення полонених та тіл загиблих, вимагаємо нормальної роботи Червоного Хреста, допуску моніторингової комісії ООН у місця тримання наших військовополонених.

«Азовці» ціною власного життя боронили Маріуполь три місяці, не допустили, аби ворог просунувся вглиб країни, врятували тисячі мирних жителів — країна зобов’язана вирвати їх із лабетів нелюдів...

Учасники акції підготували виставу — зобразили останні хвилини життя полонених воїнів в Оленівці. Закривавлені ліжка й одяг, мученицька смерть...

«Росія — держава-терорист», «Путіну — Гаагу», — скандували люди, яких шокували звірства російських неофашистів над полоненими в Оленівці.

Фото з сайтів 18000 та ZMI.ck.ua