Паркова скульптура стане ще одним символом незламності і непереможності українського війська й українського духу.

«Це буде легендарна скульптура! Адже це не просто фігура козака, цей козак загартований і заговорений. Він виготовлений частково із російської ракети «Іскандер». Пам’ятаєте, як навесні її збили українські воїни над Капустинцями й вона впала на поле фермера? Так ось, мені привезли уламок цього страхіття», — розповідає Юрій Савугін.

Втілюючи творчий задум, коваль працював по 12 годин щодня протягом трьох місяців.

«Кувати було важко, бо корпус ракети зроблений з надміцного сплаву, який майже на піддається обробці, — продовжує майстер. — Проте впорався — як українські вояки збили того монстра, так і я перекував рашистську смертоносну нечисть на мирного хлопа».

Займатися ковальством 64-річний Юрій Савугін почав у 47 років. У 2007-му він переїхав з Києва до Ташані, де придбав стару хату. На подвір’ї обладнав кузню, з дверей якої вийшли у світ десятки паркових скульптур. Коваль каже, що зовсім не вміє малювати, й усі роботи виготовляє без ескізів, які замінює його уява.

Прообразом козака, що отримав життя після знищення ворожої ракети, стали українські герої — від славних запорожців до незламних «кіборгів» й сталевих «азовців».

Фото Pereiaslav.city