Евакуацію людей із перетвореної рашистами на руїни Сіверської громади здійснює екіпаж поліцейських "янголів" із Бахмута. Безпечно здолати шлях на броньованій автівці мешканцям допомагають двоє найдосвідченіших та безстрашних кермувальників - поліцейський-водій Віталій Корабельников і співробітник відділу реагування патрульної поліції Олександр Шилков. За словами місцевих, вони завжди готові їхати хоч у пекло заради порятунку людей.

Кожен виїзд таїть смертельну небезпеку. Російська армія щодня скидає на місто понад 200 снарядів, а нещодавно евакуаційне авто ледь не потрапило від вогонь ворожої авіації. Цього разу бахмутські "янголи" доправили до безпечного місця літніх людей та жінку з чотирирічною донечкою.

На в'їзді в місто - розстріляні терористами рф згорілі цивільні автомобілі. В одному з них загинула ціла сім'я з дітьми, що намагалася втекти від війни. Загарбники вгатили по машині з танка...

Легкими мішенями лишаються для "асвабадітєлєй" і житлові будинки, в котрі нерідко влучають ворожі ракети.

"Прилетіла ракета, влупила в будинок, а наші, сусідні, зруйнувало вибуховою хвилею, - розповідає місцевий житель. - Касетами так б'ють, що носа не висунеш. Ми покладаємося на ЗСУ, що ворог сюди далі не пройде".

Сіверськ залишається однією з найгарячіших точок прифронтового Бахмутського району. Втім, попри небезпеку тут продовжують працювати правоохоронці, які разом із представниками місцевої влади організують евакуацію цивільних і привозять гуманітарні вантажі людям, які лишаються на лінії вогню. Без цієї допомоги громадянам у зоні бойових дій не вижити. Нині у Сіверській громаді залишається майже 2 тисячі громадян.

Донецька область.

На знімках: під час проведення евакуації з прифронтового Сіверська.

Фото відділу комунікації поліції Донецької області.