Протягом багатьох років місцеві мешканці зносили сюди сміття, зокрема і побутове. Поступово місце перетворилося на несанкціоноване звалище. Три роки тому спортивний клуб "Агресор", який працює у парку, вивіз звідси майже сто вантажівок зі сміттям. Але ситуація й далі погіршується.

Як розповіли в управлінні комунальної екології міськради, ті, хто живуть поруч з парком, нехтують вивозом сміття та не сплачують за ці послуги кошти. Так, лише на вул. Червонополянській особові рахунки має 71 людина, проте договір на вивезення сміття мають лише чотири з них. Але й вони вже встигли заборгувати за ліквідацію твердих побутових відходів понад сто тисяч гривень.

"І така ситуація не лише на цій вулиці, а й по всьому місту. У кращому разі, лише половина мешканців приватного сектору платять за вивезення сміття, а решта обирають інший шлях - викинути сміття в парку чи в якомусь не призначеному для цього місці. Через це у Дніпрі виникають стихійні сміттєзвалища, які ми потім ліквідовуємо бюджетним коштом", - каже начальниця відділу управління Тетяна Левачова.

Директор КП "Міська інфраструктура" Олексій Тесля зазначає, що ліквідовувати наслідки такого ставлення мешканців можливо тільки за сухої погоди - локація має дуже складний рельєф для роботи техніки: "Нашими силами за останній тиждень вивезли майже двадцять КамАЗів зі сміттям. І приблизно ще тиждень нам доведеться тут працювати, щоб очистити цю зону від сміття".

Прибрану ділянку за допомогою спецтехніки перекопують та засівають газоном.

Дніпро.

Фото надано автором.