Війська рф завдали удару по триповерхівці близько другої ночі, коли люди спали. Будинок зруйновано дощенту, плити перекриття обвалилися з горішнього поверху до нижнього.

Підрозділи ДСНС, які прибули на місце трагедії, вжили заходів для гасіння пожежі та евакуації людей, котрі залишалися всередині палаючого будинку. Рятувальники провели деблокування вхідних дверей квартир, вивели та винесли на свіже повітря мешканців, після чого на автомобілі швидкої медичної допомоги госпіталізували постраждалих до лікувального закладу в Кураховому.

Під час ліквідації пожежі службовці ДСНС під зруйнованими конструкціями виявили та вилучили тіло загиблої людини.

Під ворожими обстрілами також перебували житлові квартали в містах Бахмут і Торецьк та в селищі Південне, внаслідок чого також постраждали люди. До лікувальних закладів із цих населених пунктів доправили вісьмох осіб — п’ятьох чоловіків та трьох жінок, які зазнали поранень і потребували невідкладної медичної допомоги.

Представники влади вкотре закликають мешканців Донеччини негайно евакуюватися, оскільки легковажність і зволікання людей із виїздом до безпечніших районів країни призводить до тяжких наслідків.

Донецька область.

На знімку: під час госпіталізації постраждалих.

Фото ГУ ДСНС України у Донецькій області.