У професійних змаганнях «Лісове багатоборство-2022», що відбувалися на базі Новоставського лісництва ДП «Костопільський лісгосп» і в яких взяли участь представники підприємств Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, перемогу виборола помічник лісничого Мащанського лісництва Костопільського лісгоспу Анастасія Стецюк (на знімку).

Анастасія Стецюк родом із села Трикопці Рівненського району. Свого часу закінчила Березнівський лісовий коледж за спеціальністю «лісове господарство», а пізніше — Київський університет біоресурсів і природокористування. На запитання: «Чому вирішила пов’язати своє життя з лісовою галуззю?» відповіла:

— Я народилася у селі, що розташоване поряд з лісом. Ще в дитинстві полюбила його красу, а коли виросла, обрала лісівничу професію. Дуже задоволена, що в мене це вийшло. Перемога в змаганнях для мене приємна, але не головне. Більше радує те, що ці змагання були приурочені до збору коштів на придбання автомобіля для наших воїнів на передовій, а я разом з усіма учасниками змагань мала змогу зробити свій внесок у цю хорошу справу. Вірю в те, що ми й надалі допомагатимемо українським військовим і разом здобудемо омріяну Перемогу над російським ворогом».

До речі, лісівники Рівненщини дуже активно допомагають фронту, переселенцям та своїм колегам-лісівникам із постраждалих регіонів. Начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат Рівненської обласної ради Віталій Сухович каже, що й інакше бути не може — всі прагнуть перемоги, миру, а авто, гроші на яке збирали лісівники під час змагань, уже на передовій.

Костопіль.

Фото автора.