«Ідея відкрити магазин домашніх напівфабрикатів у мене виникла давно, адже маючи десятирічний досвід у сфері торгівлі, неодноразово стикався з тим, що у людей не вистачає сил і часу, особливо після важкого трудового дня, щоб приготувати щось смачненьке. Я звертав увагу на те, що у моїй мережі неабиякий попит мають напівфабрикати. Тож усі разом ми вирішили розвинути новий напрям сімейного бізнесу», — розповів приватний підприємець Ігор Новгородцев.

Укомплектування вільних робочих місць підприємець уже не один рік довіряє фахівцям Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості. Цей рік не став винятком: для нового магазину філією були укомплектовані вакансії касира торговельного залу, продавця продовольчих товарів та кухарів. Сьогодні за сприяння служби зайнятості у закладі працюють чотири особи, з них двоє — внутрішньо переміщені.

Зроблено вже чимало. Та у планах ще більше роботи, адже, як показує практика, продукція, що виготовляється працівниками підприємства, неабияк затребувана у місцевого населення. Як наслідок — збільшення виробництва, а отже, й створення нових робочих місць, що дуже важливо у цей нелегкий час. Тож аби реалізувати свої плани, підприємець вирішив скористатися новою урядовою ініціативою, орієнтованою на розвиток бізнесу. Підготував бізнес-план, подав заявку на отримання мікрогранту, презентував свою ідею на розгляд комісії обласного центру зайнятості, отримав позитивне рішення і вже сьогодні має кошти. Тож перший крок до розвитку нової гілки бізнесу вже зроблено.

Що вже встиг зробити Ігор Новгородцев?! Створив 15 робочих місць для безробітних мешканців селища та внутрішньо переміщених осіб, а на кошти, що отримав від гранту, придбав шафу шокового заморожування та інше кухонне обладнання.

«Завдяки цій шафі ми зможемо швидко охолоджувати та заморожувати продукти, напівфабрикати, ягоди, овочі та фрукти. Це ефективно впливатиме на нашу роботу, а отже, й виготовлятиметься більший обсяг продукції, розшириться асортимент тощо», — зауважив підприємець.

Чоловік з оптимізмом дивиться в майбутнє: «У цей нелегкий для нашої держави час ми не можемо стояти осторонь, ми повинні рухатись вперед, підтримувати наш економічний фронт».

Тож якщо у вас є ідея та бізнес-план, бажання працювати та надавати роботу іншим, скористайтеся урядовими програмами надання мікрогрантів.

Заяву на отримання мікрогранту «єРобота» можна залишити на порталі https://cutt. ly/1VlcOqb. А про порядок надання таких грантів можна прочитати за посиланням https://cutt. ly/1VlcdXt.

Фото надано Кіровоградським обласним центром зайнятості.