Цьогоріч захід відбувся на Хмельницькій АЕС (місто Нетішин), а його учасниками стали молоді працівники Рівненської, Хмельницької та Південноукраїнської АЕС, ВП «Атомремонтсервіс» та ВП «Управління справами». На жаль, цього року з відомих причин серед учасників відсутні працівники Запорізької АЕС, які нині перебувають під окупацією російської орди.

Кращі з кращих визначалися за результатами змагань у восьми професіях: електрозварники ручного зварювання, слюсарі з ремонту реакторно-турбінного устаткування, водії транспортних засобів, слюсарі аварійно-відновлювальних робіт, оператори спецводоочищення, машиністи-обхідники з турбінного устаткування, оператори реакторного відділення та електрослюсарі з обслуговування автоматики та засобів вимірювань. Рівненську АЕС представили працівники цехів зварювання, ремонту тепломеханічного устаткування, транспортного, хімічного, турбінного № 2, теплових та підземних комунікацій, реакторного відділення № 2.

Переможців визначали за результатами суми балів після проходження теоретичного і практичного етапів. Оцінювала конкурсантів комісія, до складу якої увійшли представники усіх відокремлених підрозділів-учасників. Якщо теорія демонструвала знання щодо різних правил, вимог та основ професії, то практика — вміння безпомилково та якісно виконувати завдання, які належать до щоденних посадових обов’язків учасників.

У підсумку рівненські атомники — Максим Дуляницький, Владислав Верба, Олег Кравчук, Віталій Костиренко, Олег Мельник, Владислав Ковальчук, Дмитро Халик та Віталій Калушка — здобули призові місця у «поєдинках» за всіма професіями, гідно представивши підприємство на галузевому конкурсі. Призери повернулися додому з цінними подарунками та першочерговим правом на підвищення кваліфікації.

Юлія КУЛАЄВА, кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.