Усі експонати — авторські ляльки, які відтворюють образи знаних і впливових жінок княжої доби. Тут можна побачити 17 авторських версій княгині Ольги, лялькові образи доньок Ярослава Мудрого: королев Франції — Анни, Угорщини — Анастасії, Норвегії — Єлизавети, а також легендарної сестри засновників Києва — Либідь.

Окремо представлені історичні персонажі, які свого часу жили на Волині: Юліанія Ольшанська, Гальшка Острозька та князь Острозький — до речі, один із двох чоловічих персонажів, які можна побачити на виставці.

У роботах використана традиційна техніка вузлової текстильної ляльки, одягнутої в шати візантійських царівен, княгинь Руси-України, скандинавських та німецьких принцес та королев.

Як розповідає куратор виставки Тетяна Міненко, це не історичні копії, а стилізовані образи, засновані на власних дослідженнях майстринь з різних куточків України. Сьогодні дехто з авторок робіт через війну перебуває за кордоном, дехто продовжує творити, живучи буквально на лінії розмежування.

Тетяна Ходак — авторка однієї з ляльок, які відтворюють образ Гальшки Острозької. Лялькарка живе і творить на Хмельниччині. Але завдяки міжнародному проекту «Ляльки мандрують світом» про її роботи знають далеко за межами України.

Фото автора.