Загалом на евакуйованих виробництвах працевлаштовано 1176 осіб, а минулого місяця створено ще 135 нових робочих місць. Такі цифри назвав заступник міського голови Андрій Очеретний.

«Не тільки люди змушені виїжджати і ставати переселенцями внаслідок воєнної агресії росії проти нашої держави, — написав у Фейсбуці посадовець. — Із зони бойових дій евакуюють бізнес, який прагне працювати. У нашому місті вже відновили роботу 75 відсотків релокованих суб’єктів господарювання. І це не межа».

За словами Андрія Очеретного, фахівці департаменту економіки та інвестицій Вінницької міськради надають допомогу власникам евакуйованих підприємств. Найперше пропонують приміщення для розташування виробничих потужностей. Сприяють у вирішенні питань розселення персоналу та пошуку нових працівників необхідних професій.

Кожне релоковане підприємство стає на облік в управлінні Державної податкової служби і сплачує податки до бюджету міської громади.

Одночасно є випадки, коли окремі суб’єкти господарювання, які з початком великої війни перебралися до Вінниці, повернулися до рідних міст після їх визволення від окупантів.

На знімку: тепер одне з харківських підприємств виготовляє холодильне обладнання у Вінниці.

Фото з сайту Вінницької міськради.