Після звільнення правобережжя колаборантів, набраних у штат фейкових установ, евакуювали до курортів Генічеська, Скадовська, Лазурного, Залізного Порту, де й розселили по тамтешніх приморських оздоровницях. Там зрадники в соціальних мережах зловтішалися над земляками з Берислава та Херсона, котрим на голови щодня сиплються російські бомби та снаряди. Але для прихильників «руського миру» настав час спробувати таке життя й на собі. 

Спершу на курортах почалися перебої з електроенергією та мобільним зв’язком, однак це було не критичним. От коли нічна температура повітря впала до мінусових значень, а на Чорному й Азовському морях розгулялися шторми, мешканцям баз відпочинку й пансіонатів стало геть непереливки. Адже ніякого опалення тут навіть не передбачено, вікна величезні, аби влітку морські краєвиди розглядати, а тонкі стіни продуваються наскрізь. Колаборанти стали хапати дрижаки й хворіти, засипаючи скаргами своїх господарів. Ті їм співчувають та, за звичкою, відбуваються непевними обіцянками щось покращити – і по всьому. 

Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо (на знімку), зокрема, підтвердив: «Також є деякі складнощі з проживанням людей, евакуйованих із правобережжя та з 15-кілометрової зони лівобережжя в пунктах тимчасового розміщення. Це, головним чином, літні бази відпочинку в приморській зоні Херсонської області, які не розраховані на проживання людей узимку». При цьому встановлювати у кімнатах буржуйки ніякого сенсу немає – тепло буде миттєво «видуватися». А слабенька мережа не дозволяє встановлювати електрообігрівачі через загрозу коротких замикань і пожеж. Оце і є «деякі складнощі». 

Відтак, у втікачів від кримінальної відповідальності за зраду залишається одна дорога – до материкової Росії. Однак і там вони навряд чи зігріються. Адже у Криму чи Краснодарському краю таких евакуйованих тепер якщо залишають, то на лічені тижні. І то хіба для того, аби влаштувати їм зустрічі із «покупцями», котрі аж з трусів вискакують – так активно допомагають із переїздом у кілька чітко визначених внутрішніх регіонів РФ. Це, зокрема, найбільш неблагополучна в плані екології Челябінська область, і дуже «теплі» Мордовія, Калмикія, Ямало-Ненецький автономний округ – всі ті «райські» краї, де є демографічні «провали». Їх і заповнює Росія за рахунок переміщення евакуйованих з Херсонщини.

Херсонська область.