Фільм жахів — так можна описати деокуповані території Херсонщини. Вороги нещадно грабували усе, що можна було вкрасти, виносили з будинків навіть матраци і картоплю.

Про це написала на фейсбук-сторінці

ГО «Шаргород оперативний» керівниця організації Валентина Вельган.

— Люди там існують, а не живуть, — каже пані Валентина. — Залишилися без світла, тепла, води. Знаємо про це не тільки з Інтернету. Розповідають знайомі військові, які визволяли Херсонщину. Оскільки у них нема можливості готувати їжу, їм потрібна готова продукція. Крім харчів, необхідні й інші речі.

Оприлюднили список потреб для херсонців. У переліку значаться ліхтарики, свічки (усіх видів), сірники (у великій кількості), термобілизна, шкарпетки, вологі серветки.

Звичайно, продукти, бутильована вода...

На заклик відгукнулися не тільки волонтери їхньої організації.

Плече підставили небайдужі з Вінниці, інших населених пунктів краю. Дехто перерахував кошти на картку організації. Окремі перекази досить відчутні, наприклад, дві-три тисячі гривень. Хоча і 100 гривень — теж допомога.

Шаргородці одразу висловили подяку таким людям. Серед них  представники Вінницького осередку Релігійної місії «Карітас-Спес-Вінниця» — БФ «Сила Відродження», очолюваний Наталією Андрійчук та Павелом Філіповичем.

Активну участь у підготовці до поїздки взяли жителі Мурафської громади, колектив школи у мікрорайоні Соснівка Шаргорода.

Наші волонтерські скриньки незмінні, йдеться у повідомленні на Фейсбуці ГО «Шаргород оперативний»:

Картка Приватбанку 4149 4993 9732 8715 — Терещук Катерина (мати бійця).

PayPal організації —  shargorodoperatyvnyi@gmail.com

5168 7450 3206 7461 EUR
5168 7520 1728 8815 USD

Це вже не перша допомога визволеному Херсону з Вінниччини. Громада міста над Південним Бугом доправляла гуманітарку Херсонському обласному онкодиспансеру.

Колектив медичного закладу отримав продукти харчування, медикаменти, газові плити, радіатори — загалом три тонни вантажів.

Вінницька область.

Фото з фейсбук-сторінки ГО «Шаргород оперативний».