За його словами, ФРН продовжуватиме надавати Києву підтримку, в тому числі військову. Також текст відеозвернення глави уряду Німеччини оприлюднений на сайті Кабінету.

Олаф Шольц назвав три принципи, котрих Німеччина планує дотримуватиметься. По-перше, Берлін продовжуватиме надавати гуманітарну, фінансову та військову допомогу Києву. По-друге, Німеччина не допустить ескалації конфлікту й переростання його у війну між НАТО та росією. По-третє, канцлер пообіцяв громадянам країни, що уряд зважуватиме заходи, котрі вживаються стосовно України, та діятиме лише спільно з партнерами.

Шольц зазначив, що чимало громадян занепокоєні: вони бажають миру в Європі, а також щоб конфлікт в Україні «не ставав ближче», а уряд і канцлер зберігали нерви. «Саме це я вам і обіцяю. Довіртеся уряду та мені. Ми ухвалюємо завжди зважені рішення, які узгоджуються на міжнародному рівні», — додав Шольц.

Крім того, він наголосив, що Берлін «запобігає ескалації конфлікту», оскільки вважає, що «війни між НАТО і росією не має бути». 

Коли після тривалих зважувань «за» і «проти» уряд Німеччини погодився надати Україні бойові танки Leopard 2, суспільство сколихнули дискусії: чи не вплине це на безпеку самої Німеччини? У відеозверненні канцлер відповів і на це запитання: «Безпека Німеччини завжди буде на виду. Мова завжди йтиметься про координацію. Такого принципу дотримується уряд», — запевнив Шольц.

Берлін.