Захід відбувся на площі Тараса Шевченка, його приурочили до Міжнародного дня рідної мови. Організували працівники відділу молодіжної політики та Центр підліткових клубів VinSmart.

Вінничани звертали увагу на учасників у колоритному вбранні українців минулих часів.

Щоб залучити більше охочих дізнатися про календарну дату, а також ще раз нагадати, що рідна мова — то неоціненний скарб народу, організатори роздавали своєрідні подарунки. Роздрукували на аркушах паперу тексти віршів відомих українських поетів.

Це були переважно патріотичні рядки, які особливо западають у душу нині, у воєнний час, — вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Ліни Костенко, Василя Симоненка, Олени Теліги...

Керівниця відділу молодіжної політики міськради Юлія Мончак звернула увагу на те, що кожен, хто отримав аркуш з поетичними рядками, одразу читав їх.
«Маємо усвідомити, що мова — це не тільки засіб спілкування, це важливий елемент культурної спадщини та національної свідомості, у ній історія нашого народу», — зазначає Юлія Мончак.
«Мова зберігає нашу ідентичність, об’єднує нас, а це дуже важливо у нинішній час, коли ми боремося з ворогом», — каже керівник Центру підліткових клубів VinSmart Дмитро Мира.

Колаж із сайту Вінницької міськради.