В області під ранок путінська орда завдала три ракетні удари.

У Новому Калинові Самбірського району обстріляли 12-ту окрему бригаду армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка.

«Приблизно о 7.30 ранку п’ять ракет впали на території військової частини. Горять склади», — повідомив очільник міста Богдан Юзьвяк. Військову частину армійської авіації обстріляли і поблизу міста Броди, за 80 кілометрів від Львова. Поранено двох військовослужбовців.

Третього удару було завдано по військових у селі Батятичі Кам’янко-Бузького району.

«Смертельних випадків не зафіксовано. Всі служби Львівщини працюють у звичному порядку, відповідно до воєнного стану. Посилено охороняються Львівський аеропорт, злітна смуга, щоб не дати противнику приземлитися. Люди, які проживають біля військових і критичних об’єктів, не залишайте без нагляду дітей. Є повідомлення антитерористичного центру, що можуть з’явитися терористи — будьте пильні», — закликав голова ОДА Максим Козицький.

За кілька годин очільник Львівщини знову звернувся до мешканців. Попередив: на в’їздах в область встановлюють блокпости. А також повідомив, що до Львова їдуть переселенці зі східних областей — переважно діти з інтернатів.

Черги виникали на виїздах з обласного центру. Машини стояли довгими колонами по кілька рядів. Західне регіональне управління Держприкордонслужби повідомляло про незначну кількість автомобілів на двох пунктах пропуску — приблизно 130. Ситуація поступово змінювалася, і транспорту на україно-польському кордоні побільшало.

Керівники міста ближче до вечора почали говорити про збільшення потоків біженців, на які очікує Львівський залізничний вокзал.

Фото Євгена КРАВСА.