Він запрацював за адресою: вулиця Старокозацька, 52.

Як зазначив представник регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області Владислав Онищенко, жителі регіону зможуть отримувати тут роз’яснення щодо шляхів повернення дитини або сімей з дітьми з тимчасово окупованих територій.

Також працівники центру надаватимуть офлайн та онлайн-підтримку щодо отримання свідоцтва про народження дитини в умовах воєнного стану або його легалізації. Крім цього, допоможуть встановити контакт з дитиною, яку один із батьків вивіз за кордон, заповнити форми розшуку дитини або заявки на отримання допомоги дітям, які зазнали травмувань унаслідок війни, та вирішити низку інших питань, пов’язаних з порушеннями прав людини.

А для малюків, які разом із батьками завітали до центру, облаштували дитячий простір.

Начальник відділу сприяння роботі регіональних представництв Офісу Омбудсмана Олександр Перетятько розповів, що планується розширити мережу регіональних представництв уповноваженого, а також відповідних консультаційних центрів.

А керівник напряму із захисту прав дитини Ініціативи із захисту прав дітей та розвитку соціальних послуг проекту уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) Микола Литвиненко наголосив на необхідності функціонування регіональних консультаційних центрів та пообіцяв підтримку їхньої діяльності в рамках проекту SURGe.

Дніпропетровська область.