У Рівненській ОДА відбулося засідання круглого столу, в якому взяли участь перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, заступники голови Людмила Шатковська та Віталій Ундір, а також керівники структурних підрозділів ОДА та громадських організацій.

«Нині на території Рівненщини проживають 306 тисяч людей, які мають статус, пов’язаний з Чорнобильською аварією. Серед них понад три тисячі — ліквідатори. Наш обов’язок — опікуватися цією категорією людей, які ціною власного життя та здоров’я ліквідовували наслідки катастрофи. Медицина, освіта, соцзахист, пільги та виплати — це основне, що першочергово має бути забезпечено у всіх 64 громадах», — сказав Сергій Подолін.

Людмила Шатковська додала, що за минулий рік 298 тисяч чорнобильців, які проживають в області, отримали компенсацію з державного бюджету в розмірі 315 мільйонів гривень. Цьогоріч — 108 мільйонів.

«З виплатами у нас проблем немає. Єдиний наш біль — це недобудований пам’ятник у Рівному. І саме тут проживають найбільше чорнобильців», — зауважила голова правління обласного об’єднання всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Ольга Кратюк.
Присутні також обговорили питання щодо санаторно-курортного лікування чорнобильців, індексацію їхніх пенсій і продовження дії посвідчень.

Рівненська область.