Торік у цей день бійці «Донбасу» перебували на кривавому полі бою, не маючи уявлення, чи зійде для них сонце наступного разу. Та вони витримали, і тепер підрозділ відзначає дев’яту річницю свого заснування, згадуючи імена та позивні тих, хто назавжди залишився в строю.

Дев’ять років боротьби. Дев’ять років тернистого бойового шляху воїнів, загартованих у боях. Велика честь, яку ще треба заслужити, — носити шеврон батальйону «Донбас»...

«Пам’ять є усвідомленням того, за що загинули наші друзі. Запитаєте навіщо? Навіщо було гинути? Навіщо треба було ризикувати? Відповідь полягає в тому, аби пообіцяти, здобути ту саму Україну, за яку наші брати поклали найцінніше, що в них є, — своє життя. Для мене честь бути вашим командиром та стояти з вами пліч-о-пліч, вітаю кожного бійця та ветерана батальйону з річницею!» — звернувся командир батальйону спеціального призначення «Донбас» «Скіф» (на знімку) до військовослужбовців та ветеранів свого підрозділу.

Від самого початку повномасштабного вторгнення рф батальйон спеціального призначення «Донбас» 15-го Слов’янського полку Національної гвардії України пройшов найгарячіші точки.

Підтверджуючи відданість своїм принципам, цінностям, своєму призначенню та меті, що формувалися з 2014-го, підрозділ вів бої за населені пункти Попасна, Кремінна, Гірське, Золоте-4, Святогірськ, Коровій Яр, Богородичне, Майорськ, Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Куп’янськ, Шевченкове, Волохів Яр, Зарічне, Торське, Сіверськ, а також Серебрянське лісництво.

Спецпризначенці й нині виконують завдання на фронті, воюють за Перемогу під гаслом «Сонце сходить на Донбасі».

Слава Україні! Слава Нації!

Відділення інформації та комунікації Східного територіального управління Національної гвардії України.

Фото прес-служби Східного територіального управління Національної гвардії України.