Президент України Володимир Зеленський з цього приводу заявив: «Чергові ракети терористів. російські вбивці продовжують свою війну проти житлових будинків, звичайних міст і людей. На жаль, є загиблі, є поранені. Рятувальна операція у Кривому Розі триває. Мої співчуття всім, хто втратив рідних! Ніколи не буде прощення терористам, і за кожну свою ракету вони відповідатимуть».

Начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розповів, що Повітряне командування «Схід» збило три крилаті ракети, але були й прильоти — пошкоджено цивільні об’єкти.

«Горять квартири з першого по п’ятий поверхи. Вогонь охопив 700 квадратних метрів. Його приборкують рятувальники. Троє постраждалих — на приватному підприємстві. Їх госпіталізували. Ймовірно, під завалами потрощеного складу є люди. Їх шукають рятувальники. Побиті шість легкових машин. Ще четверо травмованих — на іншій локації. Там горіли будівля та авто. Пожежу вже загасили», — зазначив начальник ОВА у вівторок зранку, додавши, що також пошкоджено автомобільне підприємство та рятувальний підрозділ.

Голова Ради оборони міста Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що триває операція з ліквідації наслідків атаки рашистів. За його інформацією, загалом вночі було шість ракет, п’ять місць вражень, і жодне з них не має відношення до військових.

«Серед них — один багатоквартирний будинок, склад з водою та продуктами. Зараз розбираємо завали. Багато людей втратили свої квартири — займаємося їх розселенням», — зазначив Олександр Вілкул.

За його словами, зареєструватися на розселення та отримання матеріальної допомоги можна у штабі, який розгорнули на першому та другому поверхах школи навпроти зруйнованого будинку. Також можна задекларувати пошкоджене майно, зареєструватися на відновлення документів.

Слідчі, вибухотехніки, криміналісти, рятувальники та інші профільні служби працюють на місцях влучань та падінь уламків. А біля ураженого п’ятиповерхового житлового будинку

Національна поліція оперативно розгорнула мобільний пункт, у якому усі постраждалі можуть подати відповідну заяву.

Також цієї ночі ворог з важкої артилерії обстріляв Покровську та Марганецьку громади Нікопольського району. Територію обстежують.

У Кривому Розі 14 червня оголошено днем жалоби.

Дніпропетровська область.

Фото зі сторінки Сергія Лисака у Фейсбуці.