Уродженець села Угорники, що непода-лік Івано-Франківська, в’язень фашистського концтабору Аушвіц, філософ, публіцист та редактор, автор Декалогу українських націоналістів, він залишив по собі великий літературний спадок.

Отож 6 липня, на відзначення 119-ї річниці від дня народження головного ідеолога ОУН, голова обласної ради Олександр Сич разом із представниками Інституту наукових студій націоналізму поклали квіти до меморіальної дошки, що на фасаді Української гімназії в Івано-Франківську, де свого часу навчався Степан Ленкавський. В обласній науковій бібліотеці відбулася презентація книжки «Монах ОУН» авторства Олександра Сича. Це перша частина життєпису Степана Ленкавського «В краю».

Варто зазначити, що Олександр Сич активно популяризує український національний рух та його провідників. У презентованій книжці, як акцентували в Інституті наукових студій націоналізму, «представлено родовід та життєпис Степана Ленкавського, його політичну діяльність у молодіжних націоналістичних організаціях, що передували ОУН, участь в установчому Конгресі українських націоналістів, активну участь у розбудові структури ОУН у Західній Україні».

Оголошено й результати конкурсу наукових робіт імені Степана Ленкавського. Переможцями в номінації «Наукова стаття» стали кандидат історичних наук Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Валерій Островський, старший викладач Харківського національного університету Ілля Ільїн та аспірантка Львівського національного університету Дарина Сех. Ці статті будуть надруковані в частині І збірника «Націоналізмознавство».

Івано-Франківська область.

На знімку: квіти шани Степану Ленкавському.

Фото зі сторінки Олександра Сича у Фейсбуці.