Спроможна мережа закладів охорони здоров’я Івано-Франківщини складатиметься із семи надкластерних (багатопрофільні лікарні, де надаватимуть медичну допомогу надважким пацієнтам, котрих зможуть консультувати всі спеціалісти), 10 кластерних (стаціонари, що виконуватимуть складні операції та гемодіаліз) і 14 загальних лікарень з найменшою кількістю послуг. Таке рішення стало результатом наради під керівництвом міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка за участю представників Національної служби здоров’я.

Присутні на засіданні заступниця голови облвійськадміністрації Людмила Сірко і директор департаменту охорони здоров’я ОВА Ігор Дмитренко повідомили, що затвердили спроможну мережу закладів охорони здоров’я, центрів первинної медичної допомоги та центру екстреної медичної допомоги Івано-Франківського кластера.

До останнього точилися дебати щодо участі колишніх районних лікарень. Як повідомив народний депутат Ігор Фріс, до переліку кластерних включена Тисменицька та Бурштинська. Так само про включення до переліку Долинської багатопрофільної лікарні повідомила її медичний директор Ольга Ільчишин.

Івано-Франківська область.

Фото: ІФОДА.